Cum a reușit un bărbat să cumpere cu doar 13 dolari o pereche de cercei de lux care costau de fapt 13.000 de dolari

Data publicării:
cercei cartier
Un bărbat a cumpărat online cercei Cartier cu diamante și aur pe care a dat 13 dolari. FOTO X Rogelio Villarreal Jasso

Un bărbat a cumpărat online cercei Cartier cu diamante și aur pe care a dat 13 dolari. Prețul lor real era de o mie de ori mai mare, dar achiziția a fost posibilă datorită unei erori pe site. Compania a vrut să anuleze comanda, dar bărbatul a contactat agenția federală de protecție a consumatorilor din Mexic și a primit bijuteriile pentru banii dați, scrie Business Insider.

Rogelio Villarreal Jasso, din Mexic, s-a considerat foarte norocos când a găsit pe site cercei Cartier la preț redus. Și mai norocos a fost că a putut să îi păstreze. În decembrie 2023 el a văzut o reclamă pe Instagram pentru cercei Cartier din aur și diamant, la prețul de 232 de pesos, sau aproximativ 13 dolari, a spus el pentru Business Insider. Cerceii fuseseră vânduți inițial pentru 232.000 de pesos, sau aproximativ 13.675 de dolari, așa că Jasso a comandat două perechi.

Compania a încercat însă ulterior să anuleze comanda. Jasso a povestit că a primit un telefon de la compania de bijuterii după câteva zile în care i s-a atras atenția că prețul de pe site nu era corect și că, așadar, comanda lui va fi anulată. Bărbatul a povestit că reprezentanții Cartier și-au cerut scuze și s-au oferit să-i trimită șampanie și un card, ar el a refuzat. 

Jasso a citit cu atenție termenii și condițiile de pe siteul Cartier Mexic, unde a constatat că marca direcționează clienții către Oficiul Procurorului Federal pentru Consumator dacă au probleme cu comenzile. Potrivit The New York Times, el a depus o plângere la agenția federală de protecție a consumatorilor, invocând una dintre legile țării privind protecția consumatorilor care prevede că un furnizor poate fi dus în instanță dacă nu se respectă termenii și condițiile unei achiziții.

The Times a raportat că în urma plângerii primite, agenția a contactat Cartier pentru a ajunge la un acord. După aceea, Cartier i-a trimis lui Jasso comanda. La sfârșitul lunii aprilie, el a făcut publice pe rețeaua socială X fotografii cu două cutii împachetate, cu însemnele mărcii. Cerceii au devenit, oficial, ai lui.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Situația a fost criticată de senatoarea Lilly Téllez, care l-a acuzat pe Jasso că a profitat de Cartier și a susținut că nu ar fi trebuit să facă acest lucru „chiar dacă legea e de partea” lui. „Este mai important să fii onorabil decât să ai cercei Cartier”, a susținut ea.

După cum a raportat Times, plângerile consumatorilor împotriva companiilor care modifică prețurile produselor sunt comune în Mexic, acesta fiind cel mai probabil, motivul supărării senatoarei.

Jasso este însă încântat de achiziție și a declarat că va păstra o pereche de cercei ca amintire a acestei experiențe, iar pe cealaltă o va da mamei lui.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...