Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 28 aprilie

Data publicării:
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 28 aprilie

1923 - TEMPLUL FOTBALULUI

Stadionul Wembley in Londra, considerat templul fotbalului englez, a fost inaugurat acum 102 ani. Arena a fost construită pentru o expoziție a Imperiului Britanic.

Inaugurarea s-a făcut cu meciul dintre Bolton și West Ham, finala Cupei Angliei din acel an. 126.047 de oameni au fost în tribune, un record absolut pentru Wembley.

Anglia a câștigat prima și singura Cupă Mondială în 1966, după finala cu Germania de Vest jucată pe Wembley. Arena originală a fost demolată în 2003.

1789 - REVOLTA DE PE BOUNTY

Acum 235 de ani a avut loc celebra revoltă de pe Bounty. Echipajul, în frunte cu locotenentul Fletcher Christian, preiau controlul asupra navei comerciale britance Bounty.

Căpitanul William Bligh și 18 oameni care i-au rămas loiali sunt urcați într-o barcă de salvare și lăsați să plutească în derivă. Vor călători 6.500 km până vor găsi un loc sigur.

Răsculații se duc pe insula Pitcairn, o rocă nelocuită din Pacific și se stabilesc acolo. Descendenții lor încă sunt acolo. Memoriile căpitalului Bligh au devenit bestseller.

1945 SFÂRȘITUL DICTATORULUI

Benito Mussolini și amanta lui sunt executați de unul dintre luptătorii rezistenței italiene. Dictatorul fusese prins cu o zi înainte. Încerca să fugă deghizat în soldat.

Trupurile lor au fost duse la Milano și expuse într-o piață publică. Mulți italieni au venit să vadă ce s-a ales din dictatorul lor și să arunce cu insulte sau pietre.

Partizanul care l-a ucis pe Mussolini a devenit mai târziu senator al Italiei. Dictatorul care voia să refacă gloria Imperiului Roman este îngropat în cripta familie sale.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri