Exclusiv Ciolacu: Firea va câştiga Primăria Generală. Nu văd niciun motiv de ce bucureștenii l-ar vota pe Nicuşor Dan

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu
Foto: Marcel Ciolacu, prim-ministrul Romaniei. Sursa foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Marcel Ciolacu a declarat la Digi24 că este convins că Gabriela Firea va câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei şi a precizat că nu vede niciun motiv pentru care bucureștenii l-ar vota pe Nicuşor Dan.

Întrebat cum merge campania electorală în Bucureşti şi cum se descurcă Gabriela Firea, Ciolacu a răspuns că „s-a intrat într-o logică de normalitate şi vedem că fiecare candidat începe şi îşi prezintă programul politic. Din punctul meu de vedere, va câștiga Gabriela Firea Primăria Generală. De aproape 10 ani locuiesc în București, nu văd niciun motiv de ce l-ar vota pe Nicușor Dan. Eu nu văd. Pentru cele 25 de bărcuțe. Mă uitam, și-l invoc iar pe Băluță, a făcut cu Universitatea de Medicină și Farmacie parteneriat, cu Spitalul Universitar, cu Institutul Nasta... Asta face un manager. Eu nu am auzit de o întâlnire a primarului actual cu primarii de sector în ceea ce privește Bucureștiul.”

Premierul a criticat și lupta primarului Nicușor Dan cu rechinii imobiliari din București. „Care sunt rechinii? A trecut un mandat, de ce nu vine să ne spună care sunt rechinii. Care sunt dușmanii imaginari? Am înteles, un mandat ne-a păcălit că sunt rechini, că e în faliment primăria, companiile distrug oxigenul și banii bucureștenilor... Companiile sunt la locul lor, am rămas cu rechinii. Unde sunt rechinii? Care sunt?” a reacționat Marcel Ciolacu.

Premierul a spus că nu are vreun motiv să îl voteze nici pe Cristian Popescu Piedone și a precizat că nu știe dacă acesta se va retrage din cursa electorală.

„Nu, nu ştiu. Eu nu am discutat cu domnul Piedone de când a început campania şi nu o să discut până la sfârşitul campaniei. Cred că avem o discuţie mult prea empirică, cum împărţim noi voturile. Cred că bucureştenii vor şti cel mai bine cum să voteze, că electorat de dreapta, electorat de stânga. Va fi şi emoţie, fiindcă întotdeauna la Primăria Generală a Capitalei a existat emoţie şi cred că bucureştenii nu vor ţine foarte mare cont cum se împarte electoral, că domnul Burduja împarte cu Nicuşor, dacă creşte Burduja, pierde Nicuşor. Părerea mea că suntem într-un film paralel cu ceea ce îşi doresc bucureştenii. Dar, repet, eu nu văd niciun motiv concret, mie nu mi-a spus nimeni un motiv concret decât să nu votez cu Firea, sau să nu votez cu Piedone, sau să nu votez cu Burduja. Dar un motiv concret să votez cu Nicuşor Dan eu nu am”, a precizat Marcel Ciolacu.

„Avem întâlniri cu primarii, a existat o colaborare. De când sunt premier, am vorbit o singură dată cu domnul Nicușor Dan - PSD-ul să voteze bugetul domniei sale - "Dvs aveţi o majoritate făcută cu PNL-ul, rezolvaţi-vă treburile!". Până la urmă a trecut bugetul, cu anumite amendamente. Există proiecte în orice judeţ în care merg, există o colaborare între fonduri europene, guvernamentale, instituţional. Nu poţi să fii primarul general al Capitalei şi tu să nu ai o întâlnire cu toţi şase, indiferent de culoarea politică,” a adăugat premierul.

Despre asocierea Gabrielei Firea cu „azilele groazei”, Marcel Ciolacu a declarat că „s-a dovedit că nu a avut nicio implicare directă. Acele imagini nu erau din Voluntari, erau din altă comună. Nu a fost dânsa implicată. Nu știi ce face fiecare colaborator, fiecare angajat. A plătit. Și-a dat demisia din Guvern.”

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Unde a fost văzută Kate Middleton în plin tratament pentru cancer. Prinţesa de Wales a îngrijorat oamenii din...
Digi FM
Un bărbat beat a uitat ușa apartamentului deschisă, iar câinele său doberman a ieșit pe scară. Ce a făcut o...
Pro FM
Fiul lui Ștefan Bănică a răbufnit. Ce spune Radu despre carieră și tatăl său: „Nu m-a băgat Bănică în...
Film Now
Nicole Kidman și Zac Efron, scene fierbinți în cea mai nouă comedie romantică. Îi despart 20 de ani, dar au...
Adevarul
Temuta regină care a stăpânit Castelul Corvinilor. De ce nimeni nu îndrăznea să se apropie de el VIDEO
Newsweek
Putin va lovi 6 țări care oferă arme Ucrainei. Ce riscă România care permite tranzitul armamentului?
Digi FM
Un turist a fost obligat să plătească 2.500 de dolari înainte de a coborî de pe un vas de croazieră: “Suntem...
Digi World
5 semne care arată că mănânci prea multă sare. Organismul te atenționează când ai depășit cantitatea optimă
Digi Animal World
Turiștii din Italia sunt în alertă. Plajele au fost invadate de „viermele de foc”, care poate ajunge până la...
Film Now
Angelina Jolie, prima apariție de când fiicele ei, Shiloh și Vivienne, au renunțat la numele tatălui lor...
UTV
Madalina Ghenea a fost dur criticata dupa ce s-a postat dansand pe masa. “E jenant ce faci!”. Actrita a...